Galaktoboureko

Galaktoboureko is een heerlijk Grieks dessert dat bestaat uit lagen van filodeeg gevuld met een zoete roomkaas-citroenmengsel. Het is een populaire traktatie die vaak wordt geserveerd tijdens feestelijke gelegenheden. Deze versie van het recept is eenvoudig te maken en heeft een heerlijke zoete smaak.

Ingrediënten:

– 500 gram filodeeg
– 500 gram Griekse roomkaas
– 2 eieren
– 2 eetlepels citroensap
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels boter, gesmolten
– 1 eetlepel vanille extract
– 1/2 kopje melk
– 1/2 kopje bloem
– 1/2 kopje suiker

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de roomkaas, eieren, citroensap, suiker, boter, vanille extract, melk, bloem en suiker in een kom. Roer totdat alles goed gemengd is.

3. Leg een vel filodeeg op een met bloem bestoven werkvlak. Bestrijk het vel met een dun laagje gesmolten boter.

4. Leg een tweede vel filodeeg erbovenop en bestrijk dit ook met een dun laagje gesmolten boter.

5. Herhaal dit proces met de rest van het filodeeg.

6. Giet het roomkaas-citroenmengsel over het filodeeg.

7. Bak de galaktoboureko in de oven gedurende 30-35 minuten, of totdat het goudbruin is.

8. Laat de galaktoboureko afkoelen voordat je het serveert. Geniet ervan!

Galaktoboureko

Geef een reactie

Schuiven naar boven