Gado gado

Gado Gado is een Indonesische salade die bestaat uit een mix van groenten, pindasaus en kroepoek. Het is een heerlijke, gezonde en veelzijdige maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. In dit recept leer je hoe je een traditionele Gado Gado kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 kopjes gekookte kousenband
– 2 kopjes gekookte taugé
– 2 kopjes gekookte wortelen
– 2 kopjes gekookte komkommers
– 2 kopjes gekookte aardappelen
– 2 kopjes gekookte sperziebonen
– 2 eetlepels pindakaas
– 2 eetlepels ketjap manis
– 2 eetlepels palmsuiker
– 2 eetlepels sesamolie
– 2 eetlepels limoensap
– 1 eetlepel gemberpoeder
– 1 eetlepel knoflookpoeder
– 1 eetlepel korianderpoeder
– 1 eetlepel sambal oelek
– 1 eetlepel zout
– 1 eetlepel peper
– 1 kopje kroepoek

Bereidingswijze:

1. Kook de kousenband, taugé, wortelen, komkommers, aardappelen en sperziebonen in een grote pan met water. Laat het ongeveer 10 minuten koken.

2. Giet het kookvocht af en laat de groenten afkoelen.

3. Meng de pindakaas, ketjap manis, palmsuiker, sesamolie, limoensap, gemberpoeder, knoflookpoeder, korianderpoeder, sambal oelek, zout en peper in een kom. Roer alles goed door elkaar.

4. Voeg de afgekoelde groenten toe aan de saus en meng alles goed door elkaar.

5. Verdeel de Gado Gado over 4 borden en garneer met kroepoek.

6. Serveer de Gado Gado direct.

Gado gado

Geef een reactie

Schuiven naar boven