Bloemkoolrijst

Bloemkoolrijst is een gezonde en smakelijke manier om bloemkool te eten. Het is een lekkere en veelzijdige maaltijd die je kunt variëren met verschillende ingrediënten. In dit recept gebruiken we kip, paprika, ui en knoflook om een heerlijke maaltijd te maken. De bloemkoolrijst is een perfecte manier om je dagelijkse portie groenten binnen te krijgen.

Ingrediënten:

– 1 bloemkool

– 2 kipfilets

– 1 paprika

– 1 ui

– 2 teentjes knoflook

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 1 eetlepel citroensap

– 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de bloemkool in kleine stukjes en leg deze op een bakplaat. Bestrooi met olijfolie, paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper. Rooster de bloemkool in de oven gedurende 20 minuten.

3. Snijd de kipfilets in kleine stukjes en bak deze in een koekenpan met olijfolie. Voeg de paprika, ui en knoflook toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de geroosterde bloemkool toe aan de pan en roerbak nog een paar minuten.

5. Voeg het citroensap toe en roer goed door.

6. Voeg de peterselie toe en roer nog een paar minuten.

7. Serveer de bloemkoolrijst met de kip en paprika. Geniet ervan!

Bloemkoolrijst

Geef een reactie

Schuiven naar boven