Gado gado saus

Gado Gado saus is een traditionele Indonesische saus die wordt geserveerd met een verscheidenheid aan groenten, kroepoek en een hardgekookt ei. De saus is een combinatie van pindakaas, kokosmelk, azijn, suiker, knoflook, sambal en komijn. Het is een heerlijke saus die een perfecte balans heeft tussen zoet, zuur en pittig. Hieronder volgt een recept voor Gado Gado saus.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels pindakaas
– 2 eetlepels kokosmelk
– 1 eetlepel azijn
– 1 eetlepel suiker
– 1 teentje knoflook, geperst
– 1 theelepel sambal
– 1 theelepel komijn

Bereidingswijze:

1. Meng alle ingrediënten in een kom en roer goed door.

2. Breng de saus aan de kook en laat het 5 minuten koken.

3. Laat de saus afkoelen en serveer bij de gerechten.

Gado gado saus

Geef een reactie

Schuiven naar boven