Funghi trifolati

Funghi trifolati is een heerlijke Italiaanse schotel die gemaakt wordt met gebakken champignons, knoflook, peterselie en witte wijn. Het is een eenvoudig gerecht dat in slechts een paar minuten klaar is. Het is een perfecte bijgerecht voor een Italiaans diner of als een lichte maaltijd. Hieronder volgt het recept voor funghi trifolati.

Ingrediënten:

– 500 gram champignons, gesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
– 2 eetlepels witte wijn
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de champignons toe en bak ze ongeveer 5 minuten, of tot ze goudbruin zijn.

3. Voeg de knoflook toe en bak nog eens 1 minuut.

4. Voeg de peterselie, witte wijn, zout en peper toe en roer goed om.

5. Laat nog eens 2 minuten koken en serveer direct.

Funghi trifolati

Geef een reactie

Schuiven naar boven