Fryske dumkes

Fryske dumkes zijn een heerlijk Fries gerecht dat bestaat uit kleine, gebakken deegballetjes. Ze worden vaak geserveerd als een bijgerecht of als een snack. Ze zijn lekker met een dip of als een zoete versie met poedersuiker. In dit recept leer je hoe je deze heerlijke Fryske dumkes kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 eetlepels suiker

– 2 theelepels zout

– 2 eieren

– 250 ml melk

– 50 gram boter

– Olie voor het frituren

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, suiker en zout in een kom.

2. Voeg de eieren, melk en boter toe en kneed het deeg tot een soepel geheel.

3. Verdeel het deeg in kleine balletjes en druk ze plat.

4. Verwarm de olie in een pan en bak de dumkes aan beide kanten goudbruin.

5. Laat de dumkes uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met poedersuiker.

6. Serveer de Fryske dumkes warm.

Fryske dumkes

Geef een reactie

Schuiven naar boven