Friet stoofvlees

Friet stoofvlees is een klassiek Belgisch gerecht dat al generaties lang wordt geserveerd. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit frieten, stoofvlees en een saus naar keuze. Het is een heerlijk comfort food dat perfect is voor een koude winteravond. Hieronder volgt het recept voor friet stoofvlees.

Ingrediënten:

– 500 gram runderstoofvlees
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 wortels, in plakjes
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 blikje tomatenblokjes
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel koriander
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie
– 500 gram frieten

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote ovenschaal en voeg de ui, knoflook, wortel en stoofvlees toe. Bak het stoofvlees goudbruin.

3. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, tijm, oregano, paprikapoeder, komijn, koriander, zout en peper toe en roer goed door.

4. Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens ongeveer 1,5 uur zachtjes sudderen in de oven.

5. Bak de frieten volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6. Serveer het stoofvlees met de frieten en een saus naar keuze.

Friet stoofvlees

Geef een reactie

Schuiven naar boven