Fried rice met ei

Fried Rice met ei is een klassieke Chinese maaltijd die gemakkelijk te maken is en een heerlijke smaak heeft. Het is een geweldige manier om restjes rijst te gebruiken en het is een geweldige maaltijd voor een drukke week. Met deze stap-voor-stap-instructies kunt u een heerlijke Fried Rice met ei maken.

Ingrediënten:

– 2 kopjes gekookte rijst
– 2 eieren
– 2 eetlepels olie
– 1 eetlepel sojasaus
– 1 eetlepel sesamolie
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 kopje gesneden ui
– 1/2 kopje gesneden wortel
– 1/2 kopje gesneden paprika
– 1/2 kopje gesneden champignons

Instructies:

1. Verwarm de olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de eieren toe en bak ze tot ze goudbruin zijn.

3. Voeg de ui, wortel, paprika en champignons toe en bak ze ongeveer 5 minuten.

4. Voeg de rijst toe en bak deze ongeveer 5 minuten.

5. Voeg de sojasaus, sesamolie, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

6. Laat de Fried Rice met ei nog 5 minuten bakken.

7. Serveer de Fried Rice met ei warm.

Fried rice met ei

Geef een reactie

Schuiven naar boven