Fricandeau

Fricandeau is een heerlijk stuk vlees dat je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept laten we je zien hoe je een heerlijke fricandeau kunt maken met een kruidige korst. De fricandeau wordt geserveerd met een saus van witte wijn en champignons. Dit recept is eenvoudig te maken en het resultaat is een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten:

– 1 fricandeau
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 theelepel gedroogde tijm
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde rozemarijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

Voor de saus:

– 2 eetlepels boter
– 1 ui, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1/2 kopje witte wijn
– 1/2 kopje kippenbouillon
– 1/2 kopje champignons, in plakjes
– 1 eetlepel fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de fricandeau in een ovenschaal en bestrijk het vlees met de olijfolie.

3. Meng de knoflook, tijm, oregano, rozemarijn, paprikapoeder, zout en peper in een kom en bestrijk het vlees met de kruidenmengsel.

4. Bak de fricandeau in de oven gedurende 25 minuten.

5. Verwarm ondertussen de boter in een pan en fruit de ui en knoflook.

6. Voeg de witte wijn, kippenbouillon en champignons toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

7. Voeg de peterselie toe en laat de saus nog 5 minuten koken.

8. Haal de fricandeau uit de oven en serveer met de saus.

Eet smakelijk!

Fricandeau

Geef een reactie

Schuiven naar boven