Fregola

Fregola is een typisch Sardijnse pasta die gemaakt wordt van durum tarwe. Het is een kleine, korrelachtige pasta die vaak gebruikt wordt in salades, soepen en stoofschotels. In dit recept wordt fregola gecombineerd met een heerlijke tomatensaus, knapperige groenten en kruidige kip. Het is een heerlijke maaltijd die gemakkelijk te maken is en perfect is voor een weekavond.

Ingrediënten:

– 250 gram fregola
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 rode paprika’s, in blokjes
– 2 courgettes, in blokjes
– 400 gram tomatenblokjes
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 500 gram kipfilet, in blokjes
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel oregano
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Kook de fregola volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook aan.

3. Voeg de paprika, courgette en tomatenblokjes toe en bak de groenten 5 minuten.

4. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door.

5. Voeg de kipblokjes toe en bak deze 5 minuten mee.

6. Voeg de paprikapoeder, oregano, zout en peper toe en roer goed door.

7. Voeg de gekookte fregola toe en roer goed door.

8. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken.

9. Serveer de fregola met de tomatensaus en knapperige groenten.

Fregola

Geef een reactie

Schuiven naar boven