Freekeh

Freekeh is een heerlijke, vezelrijke en gezonde graansoort die al eeuwenlang wordt gegeten in het Midden-Oosten. Het is gemaakt van groene tarwekorrels die worden gerookt en gedroogd. Freekeh heeft een nootachtige smaak en een krokante structuur. Het is een perfecte aanvulling op veel gerechten, van salades tot stoofschotels. Hier volgt een recept voor een heerlijke freekeh met kip en groenten.

Ingrediënten:

– 2 kopjes freekeh
– 2 kopjes kippenbouillon
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 kopje gesneden wortelen
– 1 kopje gesneden courgette
– 1 kopje gesneden paprika
– 1 kopje gesneden champignons
– 1 kopje gesneden kipfilet
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

2. Voeg de wortelen, courgette, paprika en champignons toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de kip toe en bak tot de kip gaar is.

4. Voeg de freekeh, kippenbouillon, komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed.

5. Breng aan de kook en laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

6. Serveer de freekeh met kip en groenten warm.

Freekeh

Geef een reactie

Schuiven naar boven