Franse uiensoep

Franse uiensoep is een klassieke, smaakvolle soep die al eeuwenlang wordt bereid. Het is een eenvoudig recept dat een heerlijke, zoete smaak heeft. De basis van de soep bestaat uit gesneden uien die worden gekarameliseerd in boter of olie. Daarna worden er kruiden, bouillon en andere ingrediënten toegevoegd om de smaak te versterken. De soep wordt meestal geserveerd met croutons of geraspte kaas. Hieronder volgt het recept voor franse uiensoep.

Ingrediënten:

– 2 grote uien, in dunne halve ringen gesneden
– 2 eetlepels boter of olie
– 2 eetlepels bloem
– 2 koppen kippen- of groentebouillon
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel rozemarijn
– 1 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 2 eetlepels sherry (optioneel)

Bereidingswijze:

1. Verwarm de boter of olie in een grote pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de uien toe en karameliseer deze gedurende 10-15 minuten, of totdat ze goudbruin en zacht zijn.

3. Voeg de bloem toe en roer goed om te voorkomen dat de bloem aanbrandt.

4. Voeg de bouillon toe en roer goed om te voorkomen dat er klontjes ontstaan.

5. Voeg de tijm, rozemarijn, zout en peper toe en roer goed om te mengen.

6. Breng de soep aan de kook en laat deze gedurende 10-15 minuten zachtjes koken.

7. Voeg de sherry toe (indien gebruikt) en roer goed om te mengen.

8. Serveer de soep met croutons of geraspte kaas.

Franse uiensoep

Geef een reactie

Schuiven naar boven