Foul

Foul is een traditioneel Egyptisch gerecht dat bestaat uit gekookte kikkererwten, kruiden en knoflook. Het is een heerlijk, voedzaam en veelzijdig gerecht dat gemakkelijk te maken is. Hieronder volgt een recept voor een heerlijke versie van foul.

Ingrediënten:

– 2 kopjes gedroogde kikkererwten
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel koriander
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel cayennepeper

Bereidingswijze:

1. Laat de kikkererwten een nacht weken in koud water.

2. Giet de kikkererwten af en spoel ze goed af.

3. Breng de kikkererwten aan de kook in een pan met ruim water. Kook de kikkererwten ongeveer 45 minuten totdat ze gaar zijn.

4. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de knoflook toe. Bak de knoflook gedurende 1 minuut.

5. Voeg de komijn, koriander, zout, peper, paprikapoeder en cayennepeper toe en bak nog 1 minuut.

6. Voeg de gekookte kikkererwten toe en roer alles goed door elkaar.

7. Laat het gerecht nog 5 minuten zachtjes koken.

8. Serveer de foul met wat extra olijfolie en verse kruiden.

Foul

Geef een reactie

Schuiven naar boven