Focaccia

Focaccia is een Italiaans plat brood dat vaak wordt gebruikt als basis voor pizza’s en sandwiches. Het is een heerlijk, knapperig brood dat gemakkelijk thuis te maken is. In dit recept leer je hoe je een heerlijke focaccia kunt maken met een knapperige korst en een zachte, luchtige binnenkant.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 theelepels zout

– 2 theelepels suiker

– 2 theelepels gedroogde gist

– 2 eetlepels olijfolie

– 300 ml lauw water

– 2 eetlepels kruiden naar keuze (bijvoorbeeld oregano, rozemarijn of tijm)

– 2 eetlepels olijven naar keuze (optioneel)

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, zout, suiker en gist in een grote kom.

2. Voeg de olijfolie toe en meng het geheel goed.

3. Voeg het lauwe water toe en kneed het deeg tot een soepel geheel.

4. Voeg de kruiden en olijven toe en kneed het deeg nog een paar minuten.

5. Laat het deeg ongeveer een uur rijzen op een warme, vochtige plek.

6. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

7. Vet een ovenschaal in met olijfolie.

8. Rol het deeg uit tot een dikke plak en leg het in de ovenschaal.

9. Bestrijk de bovenkant met olijfolie en druk er wat kruiden en olijven in.

10. Bak de focaccia in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is.

11. Laat de focaccia afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Eet smakelijk!

Focaccia

Geef een reactie

Schuiven naar boven