Flugel

Flugel is een heerlijk en veelzijdig gerecht dat je op verschillende manieren kunt bereiden. Het is een traditioneel Joods gerecht dat bestaat uit een dunne, gebakken deeglaag met een vulling van kaas, uien, kruiden en andere ingrediënten. Het is een lekker en gezond gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Hieronder volgt een recept voor flugel.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem
– 2 eetlepels bakpoeder
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels zout
– 2 eetlepels olijfolie
– 250 ml lauw water
– 200 gram geraspte kaas
– 2 uien, fijngehakt
– 2 eetlepels kruiden naar keuze (bijvoorbeeld oregano, tijm, rozemarijn)
– Olijfolie om in te bakken

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, bakpoeder, suiker, zout en olijfolie in een kom. Voeg het lauwe water toe en kneed het deeg tot een soepel geheel.

2. Verdeel het deeg in twee gelijke delen en rol elk deel uit tot een dunne lap.

3. Verdeel de kaas, uien en kruiden over de twee lappen deeg.

4. Rol de lappen deeg op en snijd ze in plakken van ongeveer 2 cm dik.

5. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de plakken flugel aan beide kanten goudbruin.

6. Serveer de flugel warm met een salade of andere bijgerechten.

Eet smakelijk!

Flugel

Geef een reactie

Schuiven naar boven