Flugel taart

Flugel taart is een heerlijke traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een luchtige, zoete taart met een knapperige korst en een romige vulling. Deze taart is een geweldige toevoeging aan elke verjaardag, feest of speciale gelegenheid. Met deze stap-voor-stap-instructies kun je een heerlijke flugel taart maken.

Ingrediënten:

– 250 gram boter

– 250 gram suiker

– 4 eieren

– 250 gram bloem

– 2 theelepels bakpoeder

– 2 eetlepels melk

– 2 eetlepels vanille extract

– 2 eetlepels citroensap

– 2 eetlepels kaneel

– 2 eetlepels koffiepoeder

– 2 eetlepels cacao poeder

– 2 eetlepels amandelschaafsel

– 2 eetlepels gesmolten chocolade

– 2 eetlepels gesmolten boter

– 2 eetlepels suiker

– 2 eetlepels kokosrasp

– 2 eetlepels noten

– 2 eetlepels rozijnen

– 2 eetlepels gedroogde cranberry’s

– 2 eetlepels gedroogde abrikozen

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Klop de boter en suiker in een kom tot een luchtig mengsel.

3. Voeg de eieren toe en klop tot een glad mengsel.

4. Voeg de bloem, bakpoeder, melk, vanille extract, citroensap, kaneel, koffiepoeder, cacao poeder, amandelschaafsel, gesmolten chocolade, gesmolten boter, suiker, kokosrasp, noten, rozijnen, gedroogde cranberry’s en gedroogde abrikozen toe en mix tot een glad beslag.

5. Vet een taartvorm in en giet het beslag erin.

6. Bak de taart in de oven gedurende 30-35 minuten.

7. Laat de taart afkoelen en bestrijk de bovenkant met poedersuiker.

8. Serveer de flugel taart met een kopje warme chocolademelk of koffie.

Geniet van je heerlijke flugel taart!

Flugel taart

Geef een reactie

Schuiven naar boven