Flugel kwarktaart

Flugel kwarktaart is een heerlijke, luchtige taart die perfect is voor een speciale gelegenheid. Het is een combinatie van een luchtige cakelaag, een romige kwarklaag en een knapperige koeklaag. Deze taart is eenvoudig te maken en zal zeker indruk maken op je gasten. Hieronder volgt het recept voor flugel kwarktaart.

Ingrediënten:

– 200 gram boter

– 200 gram suiker

– 4 eieren

– 200 gram bloem

– 2 theelepels bakpoeder

– 500 gram kwark

– 2 eetlepels vanille-extract

– 2 eetlepels citroensap

– 200 gram flugel

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Klop de boter en suiker in een kom tot een luchtig mengsel.

3. Voeg de eieren toe en klop tot een glad mengsel.

4. Voeg de bloem en bakpoeder toe en meng tot een glad deeg.

5. Vet een springvorm in en verdeel het deeg over de bodem.

6. Bak de cakelaag in de oven gedurende 20 minuten.

7. Meng de kwark, vanille-extract en citroensap in een kom.

8. Verdeel de kwarklaag over de cakelaag.

9. Verkruimel de flugel over de kwarklaag.

10. Bak de taart nogmaals gedurende 20 minuten.

11. Laat de taart afkoelen en serveer.

Flugel kwarktaart

Geef een reactie

Schuiven naar boven