Flespompoensoep

Flespompoensoep is een heerlijke, voedzame en gezonde maaltijd. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte manier om de herfst te vieren met een warme, smakelijke maaltijd. Met deze simpele stappen kun je een heerlijke flespompoensoep maken.

Ingrediënten:

– 1 flespompoen
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 2 laurierblaadjes
– 2 lente-uitjes
– 2 wortels
– 2 aardappelen
– 1 liter groentebouillon
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Halveer de flespompoen en verwijder de zaadjes. Leg de flespompoen op een bakplaat en bestrijk met olijfolie. Rooster de flespompoen in de oven gedurende 30 minuten.

3. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui, knoflook, laurierblaadjes, lente-uitjes, wortels en aardappelen toe. Bak de groenten gedurende 5 minuten.

4. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg de kurkuma, komijn, paprikapoeder, zout en peper toe.

5. Voeg de geroosterde flespompoen toe en laat het gerecht 20 minuten zachtjes koken.

6. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.

7. Serveer de soep met wat extra lente-uitjes en wat vers brood.

Eet smakelijk!

Flespompoensoep

Geef een reactie

Schuiven naar boven