Flespompoen

Flespompoen is een heerlijk seizoensgebonden gerecht dat je op veel manieren kunt bereiden. Het is een lekker, gezond en veelzijdig ingrediënt dat je in veel verschillende gerechten kunt verwerken. In dit recept gebruiken we flespompoen om een heerlijke ovenschotel te maken. De combinatie van de zoete smaak van de pompoen met de knapperige kruiden en de romige kaas maakt dit een heerlijk gerecht. Dit recept is eenvoudig te maken en het is een geweldige manier om flespompoen te serveren.

Ingrediënten:

– 1 flespompoen, in blokjes gesneden

– 2 uien, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1/2 kopje geraspte kaas

– 1/2 kopje crème fraîche

– 1/4 kopje gehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de komijnpoeder, kurkuma, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed.

4. Voeg de pompoenblokjes toe en bak ze 5 minuten.

5. Voeg de geraspte kaas, crème fraîche en peterselie toe en roer goed.

6. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de ovenschotel 25 minuten.

7. Serveer de ovenschotel warm met wat extra geraspte kaas en peterselie.

Flespompoen

Geef een reactie

Schuiven naar boven