Flensjes surinaams

Flensjes Surinaams is een heerlijk Surinaams gerecht dat bestaat uit dunne pannenkoeken gevuld met een zoete vulling. Het is een populaire snack die vaak wordt gegeten als ontbijt of tussendoortje. Het is een eenvoudig recept dat je in een paar stappen kunt maken. Hieronder volgt het recept voor Flensjes Surinaams.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem
– 2 eieren
– 2 eetlepels suiker
– 1 theelepel bakpoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 kopje melk
– 1/4 kopje olie

Vulling:

– 1 kopje suiker
– 1/2 kopje kokosrasp
– 1/4 kopje boter

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een kom.

2. Voeg de eieren, melk en olie toe en meng tot een glad beslag.

3. Verwarm een koekenpan en voeg wat olie toe.

4. Giet een klein beetje beslag in de pan en bak de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin.

5. Meng de suiker en kokosrasp in een kom.

6. Smelt de boter in een kleine pan.

7. Voeg de suiker-kokosmengsel toe aan de gesmolten boter en roer tot een glad mengsel.

8. Leg de gebakken pannenkoeken op een bord en vul ze met het suiker-kokosmengsel.

9. Rol de pannenkoeken op en serveer.

Eet smakelijk!

Flensjes surinaams

Geef een reactie

Schuiven naar boven