Fettuccine alfredo

Fettuccine Alfredo is een klassieke Italiaanse pasta-gerecht dat al sinds de jaren 1920 bestaat. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit fettuccine-pasta, room, Parmezaanse kaas en boter. Het is een heerlijk romig gerecht dat perfect is als een comfortfood-maaltijd. Hieronder volgt een recept voor Fettuccine Alfredo.

Ingrediënten:

– 8 oz fettuccine-pasta

– 2 eetlepels boter

– 1 kop room

– 1/2 kop geraspte Parmezaanse kaas

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg wat zout toe. Voeg de fettuccine toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de boter in een kleine pan op middelhoog vuur. Voeg de room toe en breng aan de kook. Laat het mengsel 5 minuten koken.

3. Voeg de Parmezaanse kaas toe en roer totdat de kaas is gesmolten. Breng op smaak met zout en peper.

4. Giet de pasta af en voeg toe aan de saus. Roer goed om te combineren.

5. Serveer de Fettuccine Alfredo warm. Geniet ervan!

Fettuccine alfredo

Geef een reactie

Schuiven naar boven