Fekkas

Fekkas is een traditioneel Marokkaans gebak dat wordt geserveerd als een snack of als dessert. Het is een kruimelig, zoet gebak dat wordt gemaakt met bloem, suiker, boter, kaneel en soms noten. Het is een heerlijk gebak dat gemakkelijk thuis te maken is. Hier is een recept voor fekkas dat u thuis kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 250 gram boter

– 200 gram suiker

– 2 eetlepels kaneel

– 2 eetlepels sesamzaad

– 2 eetlepels gehakte noten (optioneel)

– 2 eetlepels honing

– 2 eetlepels melk

– 2 eetlepels citroensap

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Doe de bloem, suiker, boter, kaneel, sesamzaad, noten (indien gebruikt) en honing in een kom en kneed het tot een deeg.

3. Rol het deeg uit tot een dunne lap.

4. Snijd het deeg in vierkanten van ongeveer 5 cm.

5. Leg de vierkanten op een met bakpapier beklede bakplaat.

6. Bestrijk de vierkanten met melk en citroensap.

7. Bak de fekkas in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat ze goudbruin zijn.

8. Laat de fekkas afkoelen en serveer.

Fekkas

Geef een reactie

Schuiven naar boven