Fazant

Fazant is een heerlijk gerecht dat je op veel manieren kunt bereiden. In dit recept gaan we de fazant bereiden met een heerlijke saus van rode wijn en kruiden. Het resultaat is een smaakvolle maaltijd die je zeker zal waarderen.

Ingrediënten:

– 2 fazanten
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 kopje rode wijn
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel rozemarijn
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote ovenschaal en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de fazanten toe en bak ze aan beide kanten goudbruin.

4. Voeg de rode wijn, tijm, rozemarijn, oregano, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar.

5. Zet de ovenschaal in de oven en laat de fazanten in ongeveer 45 minuten gaar worden.

6. Serveer de fazant met de saus en aardappelpuree of rijst.

Fazant

Geef een reactie

Schuiven naar boven