Falafel

Falafel is een heerlijk gerecht dat veel mensen over de hele wereld genieten. Het is een populair gerecht in het Midden-Oosten en wordt vaak geserveerd als een snack of als een volledige maaltijd. Het is gemaakt van kikkererwten, kruiden en specerijen en wordt gefrituurd in olie. Hier is een recept voor falafel dat je thuis kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 kopjes gedroogde kikkererwten

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 eetlepels koriander, fijngehakt

– 2 eetlepels peterselie, fijngehakt

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 1 eetlepel bakpoeder

– Olie voor het frituren

Bereidingswijze:

1. Laat de kikkererwten een nacht weken in koud water.

2. Giet het water af en spoel de kikkererwten af.

3. Doe de kikkererwten in een keukenmachine en maal ze fijn.

4. Voeg de ui, knoflook, koriander, peterselie, komijnpoeder, zout, peper en bakpoeder toe en meng alles goed.

5. Maak kleine balletjes van het mengsel en druk ze lichtjes aan.

6. Verwarm de olie in een pan en frituur de falafelballetjes tot ze goudbruin zijn.

7. Serveer de falafel met salade, hummus of tzatziki.

Geniet ervan!

Falafel

Geef een reactie

Schuiven naar boven