Falafel israël

Falafel is een populaire Israëlische snack die wordt gemaakt van gemalen kikkererwten, kruiden en specerijen. Het is een lekkere, gezonde en veelzijdige snack die je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept leer je hoe je een heerlijke falafel Israël kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 kopjes gedroogde kikkererwten

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 1 ui, fijngehakt

– 2 eetlepels koriander, fijngehakt

– 2 eetlepels peterselie, fijngehakt

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1/4 kopje bloem

– Olijfolie

Bereidingswijze:

1. Laat de kikkererwten een nacht weken in koud water.

2. Giet het water af en spoel de kikkererwten af.

3. Doe de kikkererwten in een keukenmachine en maal ze fijn.

4. Voeg de knoflook, ui, koriander, peterselie, komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe en mix alles goed.

5. Voeg de bloem toe en mix nogmaals.

6. Maak kleine balletjes van het mengsel en druk ze lichtjes aan.

7. Verwarm de olijfolie in een pan en bak de falafel aan beide kanten goudbruin.

8. Serveer de falafel met salade, hummus of tzatziki.

Eet smakelijk!

Falafel israël

Geef een reactie

Schuiven naar boven