Falafel burgers zijn een heerlijke vegetarische optie voor een maaltijd. Ze zijn gemakkelijk te maken en zijn een geweldige manier om de smaak van de Midden-Oosten in je keuken te brengen. Deze falafel burgers zijn gevuld met kruidige kikkererwten, knapperige groenten en een heerlijke tahin saus. Serveer ze met een frisse salade en je hebt een heerlijke maaltijd.
Recept voor falafel burgers:
Ingrediënten:
– 2 kopjes kikkererwten, geweekt
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 ui, gehakt
– 1 eetlepel komijn
– 1 eetlepel koriander
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/4 kopje peterselie, gehakt
– 1/4 kopje koriander, gehakt
– 1/4 kopje bloem
– Olijfolie
Voor de tahin saus:
– 1/2 kopje tahin
– 1/4 kopje citroensap
– 1/4 kopje olijfolie
– 1 teentje knoflook, geperst
– 1 theelepel zout
Bereidingswijze:
1. Doe de kikkererwten in een keukenmachine en maal ze tot een fijne pasta.
2. Voeg de knoflook, ui, komijn, koriander, zout, peper, peterselie en koriander toe en meng alles goed.
3. Voeg de bloem toe en meng alles goed.
4. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
5. Neem een lepel van het kikkererwtenmengsel en vorm er een patty van.
6. Bak de patty’s in de olijfolie gedurende ongeveer 3 minuten per kant.
7. Maak ondertussen de tahin saus door alle ingrediënten in een kom te mengen.
8. Serveer de falafel burgers met de tahin saus en een frisse salade.