Escargots

Escargots zijn een delicatesse die al eeuwenlang wordt gegeten in Frankrijk. Deze kleine slakken worden vaak geserveerd als een luxe voorgerecht. In dit recept worden de escargots gekookt in een saus van knoflook, boter en witte wijn. Het resultaat is een heerlijk, smaakvol gerecht dat perfect is als voorgerecht of als bijgerecht.

Ingrediënten:

– 24 escargots
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 2 eetlepels boter
– 1/4 kopje witte wijn
– 1/4 kopje gehakte peterselie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit.

2. Spoel de escargots af en laat ze uitlekken.

3. Smelt de boter in een ovenbestendige schaal. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut.

4. Voeg de witte wijn toe en breng het geheel aan de kook.

5. Voeg de escargots toe en kook ze gedurende 5 minuten.

6. Voeg de peterselie toe en kruid het geheel met zout en peper.

7. Zet de schaal in de oven en bak de escargots gedurende 10 minuten.

8. Serveer de escargots warm met wat extra peterselie.

Escargots

Geef een reactie

Schuiven naar boven