Eryngii

Eryngii met kokosmelk is een heerlijk, smaakvol gerecht dat je in een handomdraai kunt bereiden. Het is een heerlijke combinatie van de zoete smaak van kokosmelk en de stevige textuur van de eryngii. Het is een perfecte maaltijd voor een avondje thuis of als je gasten hebt. Hieronder volgt het recept.

Ingrediënten:

– 500 gram eryngii
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 ui, gesnipperd
– 1 rode chilipeper, fijngesneden
– 1 blik kokosmelk
– 2 eetlepels sojasaus
– 1 eetlepel sesamolie
– 1 eetlepel gemberpoeder
– 1 eetlepel kurkuma
– 1 eetlepel suiker
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verdeel de eryngii over een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Rooster de eryngii in de oven gedurende 15 minuten.

3. Verwarm intussen een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de knoflook, ui en chilipeper toe. Bak de groenten gedurende 5 minuten.

4. Voeg de kokosmelk, sojasaus, sesamolie, gemberpoeder, kurkuma, suiker, zout en peper toe aan de pan en roer goed door.

5. Voeg de geroosterde eryngii toe aan de pan en roer goed door. Laat het gerecht nog 5 minuten koken.

6. Serveer de eryngii met kokosmelk met rijst of naanbrood.

Eryngii

Geef een reactie

Schuiven naar boven