Erwtensoep oma

Erwtensoep oma is een klassieke Nederlandse soep die al generaties lang wordt geserveerd. Het is een heerlijke, voedzame soep die gemakkelijk te maken is. Deze versie van erwtensoep oma is een combinatie van verschillende groenten, kruiden en spek. Het is een heerlijke, comfortabele maaltijd die perfect is voor een koude winteravond.

Ingrediënten:

– 500 gram erwten
– 2 uien, gesnipperd
– 2 wortels, geschild en in blokjes gesneden
– 2 stengels selderij, in plakjes gesneden
– 2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
– 2 laurierblaadjes
– 2 theelepels tijm
– 2 theelepels peterselie
– 2 theelepels zout
– 2 theelepels peper
– 2 eetlepels olijfolie
– 100 gram gerookt spek, in blokjes gesneden

Bereidingswijze:

1. Laat de erwten een nacht weken in koud water.

2. Verwarm de olijfolie in een grote soeppan en voeg de ui, wortel, selderij, aardappel, laurierblaadjes, tijm, peterselie, zout en peper toe. Roerbak de groenten op middelhoog vuur gedurende 5 minuten.

3. Voeg de erwten toe en voeg voldoende water toe om de erwten te bedekken. Breng aan de kook en laat het geheel ongeveer 1 uur zachtjes koken.

4. Voeg de spekjes toe en laat nog eens 15 minuten koken.

5. Serveer de erwtensoep oma met een stukje stokbrood.

Erwtensoep oma

Geef een reactie

Schuiven naar boven