Enchilada’s zijn een heerlijke Mexicaanse maaltijd die gemakkelijk te maken is. Ze zijn gevuld met kip, kaas, bonen en andere ingrediënten, en worden geserveerd met een saus van tomaten, chilipepers en kruiden. Deze enchilada’s zijn een perfecte maaltijd voor een avondje thuis met vrienden of familie. Hier volgt het recept.
Ingrediënten:
– 8 maïs tortilla’s
– 2 kopjes gekookte kip, in stukjes gesneden
– 1 kopje zwarte bonen, uitgelekt
– 1 kopje geraspte cheddar kaas
– 1 kopje geraspte Monterey Jack kaas
– 1 blik tomatenpuree
– 1/2 kopje gehakte ui
– 1/2 kopje gehakte paprika
– 1/2 kopje gehakte jalapeño peper
– 1/4 kopje olijfolie
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel chilipoeder
– 1 theelepel oregano
– 1/2 theelepel zout
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 350 graden.
2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, paprika en jalapeño toe en bak tot de ui glazig is.
3. Voeg de kip, bonen, knoflookpoeder, komijnpoeder, chilipoeder, oregano en zout toe en bak nog een paar minuten.
4. Voeg de tomatenpuree toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.
5. Leg een tortilla op een bord en vul deze met een paar eetlepels van het kipmengsel. Bestrooi met wat kaas en rol de tortilla op. Herhaal dit met de overige tortilla’s.
6. Leg de enchilada’s in een ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas.
7. Bak de enchilada’s in de oven gedurende 20 minuten, of tot de kaas gesmolten is.
8. Serveer de enchilada’s met guacamole, salsa, zure room en/of verse koriander.
Eet smakelijk!