Enchiladas creme fraiche

Enchiladas creme fraiche is een heerlijk Mexicaans gerecht dat gemakkelijk te maken is. Het is een perfecte maaltijd voor een avond met vrienden of familie. Het is een combinatie van kruidige en romige smaken die zeker iedereen zal bekoren. Met deze enchiladas creme fraiche kun je een heerlijke maaltijd maken die iedereen zal smullen.

Ingrediënten:

– 8 maïs tortilla’s
– 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 rode paprika, in blokjes gesneden
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel chilipoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 blikje maïs
– 1 blikje kidneybonen
– 200 ml creme fraiche
– 200 gram geraspte kaas
– Olijfolie
– Zout en peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de kipblokjes toe en bak deze aan totdat ze gaar zijn.

3. Voeg de paprika, tomatenpuree, komijnpoeder, chilipoeder, paprikapoeder, korianderpoeder en oregano toe en roer alles goed door elkaar. Laat het geheel 5 minuten zachtjes pruttelen.

4. Voeg de maïs en kidneybonen toe en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

5. Verdeel het kipmengsel over 8 ovenschaaltjes.

6. Verdeel de creme fraiche over de 8 ovenschaaltjes en strooi de geraspte kaas erover.

7. Bak de enchiladas creme fraiche in de oven gedurende 15-20 minuten totdat de kaas goudbruin is.

8. Serveer de enchiladas creme fraiche met een frisse salade.

Enchiladas creme fraiche

Geef een reactie

Schuiven naar boven