Enchiladas

Enchiladas zijn een heerlijke Mexicaanse maaltijd die gemakkelijk te maken is. Ze zijn gevuld met kip, kaas, bonen en andere ingrediënten en worden geserveerd met een saus van tomaten, chilipepers en kruiden. In dit recept leer je hoe je een heerlijke enchilada maakt.

Ingrediënten:

– 8 maïs tortilla’s
– 2 kippenborstfilets, gekookt en in stukjes gesneden
– 1 blikje zwarte bonen, uitgelekt
– 1 kop geraspte cheddar kaas
– 1 kop tomatensaus
– 1/2 kop gehakte ui
– 1/2 kop gehakte paprika
– 1/2 kop gehakte jalapeño peper
– 1/4 kop olijfolie
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel chilipoeder
– 1 theelepel oregano
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, paprika en jalapeño toe en bak tot de ui glazig is.

3. Voeg de kip, bonen, tomatensaus, knoflookpoeder, komijnpoeder, chilipoeder, oregano, zout en peper toe en roer goed om. Laat het geheel 5 minuten koken.

4. Leg een tortilla op een bord en voeg 2 eetlepels van het kippenmengsel toe. Strooi er wat kaas over en rol de tortilla op. Herhaal dit met de overige tortilla’s.

5. Leg de enchiladas in een ovenschaal en giet de rest van de tomatensaus erover. Strooi de rest van de kaas erover.

6. Bak de enchiladas in de oven gedurende 20 minuten.

7. Serveer de enchiladas met guacamole, zure room, salsa en/of verse koriander.

Enchiladas

Geef een reactie

Schuiven naar boven