Empanadas kip

Empanadas zijn een heerlijk gerecht dat afkomstig is uit Latijns-Amerika. Ze zijn gemaakt van een deeg dat wordt gevuld met een verscheidenheid aan ingrediënten. In dit recept maken we empanadas met kip, een heerlijke combinatie van smaken.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 eetlepel citroensap
– 1 eetlepel tomatenpuree
– 1 eetlepel kappertjes
– 1 eetlepel olijven, fijngesneden
– 1 pakje empanada deeg

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak deze ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.

3. Voeg de kip toe en bak deze ongeveer 10 minuten, of totdat de kip gaar is.

4. Voeg de paprikapoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, zout, peper, citroensap, tomatenpuree, kappertjes en olijven toe. Roer alles goed door elkaar en laat het nog 5 minuten zachtjes koken.

5. Haal de pan van het vuur en laat de vulling afkoelen.

6. Rol het empanada deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Snijd het deeg in 8 stukken.

7. Verdeel de vulling over de 8 stukken deeg. Vouw de stukken deeg dubbel en druk de randen goed aan met een vork.

8. Leg de empanadas op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven gedurende 20 minuten, of totdat ze goudbruin zijn.

9. Serveer de empanadas warm met een salade.

Empanadas kip

Geef een reactie

Schuiven naar boven