Hier is een recept voor een heerlijke, zelfgemaakte pizza. Met dit recept kun je een pizza maken die net zo lekker is als die uit de pizzeria. Het is een eenvoudig recept dat je met gemak thuis kunt maken.
Ingrediënten:
– 500 gram bloem
– 2 theelepels zout
– 2 theelepels suiker
– 2 eetlepels gist
– 2 eetlepels olijfolie
– 300 ml lauw water
– 1 blik tomatenpuree
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 200 gram geraspte kaas
– 200 gram gesneden salami
– 200 gram gesneden champignons
– 200 gram gesneden paprika
– 200 gram gesneden ui
– Olijfolie
Bereidingswijze:
1. Meng de bloem, zout, suiker en gist in een kom. Voeg de olijfolie toe en meng het geheel goed.
2. Voeg het lauwe water toe en kneed het deeg tot het een soepel deeg is.
3. Verdeel het deeg in twee gelijke delen en rol het uit tot twee ronde pizzabodems.
4. Leg de pizzabodems op een met bakpapier beklede bakplaat.
5. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
6. Smeer de tomatenpuree over de pizzabodems en bestrooi met oregano, basilicum, knoflookpoeder en paprikapoeder.
7. Verdeel de kaas, salami, champignons, paprika en ui over de pizzabodems.
8. Bestrijk de randen van de pizzabodems met olijfolie.
9. Bak de pizza’s in de oven gedurende 20-25 minuten.
10. Haal de pizza’s uit de oven en laat ze afkoelen.
11. Snijd de pizza’s in stukken en serveer.
Eet smakelijk!