Eenvoudig asperges

Asperges zijn een heerlijk seizoensgebonden gerecht dat je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept worden de asperges eenvoudig gekookt en geserveerd met een klassieke botersaus. Het is een snel en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd op tafel kunt zetten.

Ingrediënten:

– 1 pond asperges
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 1/2 kopje melk
– Zout en peper naar smaak

Instructies:

1. Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg wat zout toe aan het kokende water.

2. Schil de asperges en snijd de harde uiteinden eraf.

3. Voeg de asperges toe aan het kokende water en kook ze ongeveer 5 minuten.

4. Giet de asperges af en zet ze opzij.

5. Smelt de boter in een kleine pan. Voeg de bloem toe en roer tot een glad mengsel.

6. Voeg de melk toe en kook het mengsel op laag vuur, terwijl je constant roert, totdat het dikker wordt.

7. Breng de saus op smaak met zout en peper.

8. Serveer de asperges met de botersaus.

Eenvoudig asperges

Geef een reactie

Schuiven naar boven