Eendenbout met sinaasappel

Eendenbout met sinaasappel is een heerlijk gerecht dat perfect is voor een speciale gelegenheid. Het is een combinatie van zoete en zoute smaken die samen een heerlijke maaltijd vormen. De sappige eendenbout wordt gecombineerd met de zoete sinaasappel en een kruidige saus om een smaakvolle maaltijd te creëren. Hieronder volgt het recept voor eendenbout met sinaasappel.

Ingrediënten:

– 4 eendenbouten
– 2 sinaasappels, geschild en in partjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels honing
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel gedroogde tijm
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de eendenbouten in een ovenschaal en bestrijk ze met de olijfolie.

3. Bestrooi de eendenbouten met zout en peper.

4. Verdeel de sinaasappelpartjes over de eendenbouten.

5. Meng de honing, kaneel, tijm, oregano en wat zout en peper in een kom.

6. Bestrijk de eendenbouten met de honingmengsel.

7. Bak de eendenbouten in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat de eendenbouten gaar zijn.

8. Serveer de eendenbouten met sinaasappel meteen.

Eendenbout met sinaasappel

Geef een reactie

Schuiven naar boven