Edamame bonen

Edamame bonen zijn een heerlijke, gezonde snack die je gemakkelijk thuis kunt maken. Ze zijn een geweldige bron van eiwitten, vezels en vitamines en mineralen. Deze bonen zijn ook een lekkere manier om je dagelijkse portie groenten binnen te krijgen. In dit recept leer je hoe je edamame bonen kunt koken en hoe je ze kunt opleuken met een paar lekkere ingrediënten.

Ingrediënten:

– 500 gram edamame bonen

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 1 theelepel gedroogde oregano

– 1 theelepel gedroogde basilicum

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 1 eetlepel citroensap

– 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

1. Breng een pan met water aan de kook en voeg de edamame bonen toe. Kook de bonen gedurende 5-7 minuten tot ze gaar zijn.

2. Giet de bonen af en laat ze afkoelen.

3. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze gedurende 1 minuut.

4. Voeg de gekookte edamame bonen toe en bak deze gedurende 2-3 minuten.

5. Voeg de oregano, basilicum, zout, peper en citroensap toe en roer alles goed door elkaar.

6. Laat de bonen nog 2-3 minuten bakken en voeg dan de Parmezaanse kaas toe.

7. Serveer de edamame bonen warm.

Edamame bonen

Geef een reactie

Schuiven naar boven