Eclairs

Eclairs zijn een heerlijke traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken. Deze klassieke Franse zoetigheid bestaat uit een luchtig gebakken deeg dat is gevuld met een romige vulling en bedekt met een glanzende chocoladeglazuur. Met deze recept kun je eclairs maken die net zo lekker zijn als die uit de bakkerij.

Ingrediënten

Voor het deeg:

– 125 ml water

– 50 gram boter

– 75 gram bloem

– 2 eieren

Voor de vulling:

– 250 ml melk

– 50 gram suiker

– 1 ei

– 2 eetlepels maïzena

– 1 theelepel vanille extract

Voor de glazuur:

– 100 gram pure chocolade

– 2 eetlepels boter

Instructies

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Breng het water en de boter aan de kook in een steelpan.

3. Voeg de bloem toe en roer tot het deeg een bal vormt.

4. Voeg de eieren toe en mix tot het deeg glad is.

5. Leg het deeg in een spuitzak en spuit lange lijnen op een bakplaat met bakpapier.

6. Bak de eclairs in de oven gedurende 20 minuten.

7. Laat de eclairs afkoelen.

8. Maak de vulling door de melk, suiker, ei, maïzena en vanille extract in een steelpan te verwarmen.

9. Roer tot het mengsel dik wordt.

10. Laat de vulling afkoelen.

11. Vul de eclairs met de vulling.

12. Smelt de chocolade en boter in een steelpan.

13. Dip de eclairs in de chocolade en laat afkoelen.

14. Serveer de eclairs en geniet ervan!

Eclairs

Geef een reactie

Schuiven naar boven