Dumpling

Dumplings zijn een heerlijk en veelzijdig gerecht dat je op veel verschillende manieren kunt bereiden. Of je nu een klassieke Chinese dumpling maakt of een Italiaanse ravioli, dumplings zijn een geweldige manier om je maaltijd te verrijken. In dit recept leer je hoe je een heerlijke dumpling met kip en groenten kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet, in kleine stukjes gesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 2 wortels, geraspt
– 2 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels sesamolie
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 eetlepel gedroogde peterselie
– 1 eetlepel gedroogde oregano
– 1 pakje dumplingvellen

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit een koekenpan met wat olie en bak de kipfilet aan beide kanten goudbruin. Voeg de knoflook, ui, wortels, sojasaus, sesamolie, zout, peper, peterselie en oregano toe en bak nog een paar minuten.

3. Leg een dumplingvel op een schoon werkvlak en leg een lepel van het kipmengsel in het midden. Vouw het vel dubbel en druk de randen goed aan. Herhaal dit met de rest van het deeg en het kipmengsel.

4. Leg de dumplings op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.

5. Serveer de dumplings met wat sojasaus en je maaltijd is klaar!

Dumpling

Geef een reactie

Schuiven naar boven