Duiven

Duiven met kruiden is een heerlijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een klassieker die al eeuwenlang wordt geserveerd in veel culturen. Het is een heerlijk gerecht dat je met verschillende kruiden kunt variëren. In dit recept gebruiken we kaneel, kruidnagel, tijm, laurier en rozemarijn. Deze kruiden geven de duiven een heerlijke smaak.

Ingrediënten:

– 4 duiven
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel kruidnagel
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel laurier
– 1 theelepel rozemarijn
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 ui, gesnipperd
– 2 eetlepels boter
– 1/2 kopje witte wijn
– 1/2 kopje kippenbouillon
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verwarm de olijfolie in een grote ovenschaal.

3. Voeg de kaneel, kruidnagel, tijm, laurier en rozemarijn toe aan de olie en roer goed.

4. Voeg de knoflook, ui, boter, witte wijn en kippenbouillon toe en roer goed.

5. Breng het mengsel aan de kook en laat het 5 minuten koken.

6. Voeg de duiven toe aan het mengsel en roer goed.

7. Zet de ovenschaal in de oven en bak de duiven gedurende 30 minuten.

8. Haal de ovenschaal uit de oven en serveer de duiven met de saus.

9. Garneer met wat verse kruiden en serveer.

Eet smakelijk!

Duiven

Geef een reactie

Schuiven naar boven