Duivekater

Duivekater is een traditioneel Nederlands gerecht dat bestaat uit gebakken eieren, spek, uien en aardappelen. Het is een heerlijk, eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. In dit recept leer je hoe je een heerlijke duivekater kunt maken.

Ingrediënten:

– 4 eieren

– 2 uien, gesnipperd

– 2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden

– 4 plakjes spek, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de uien toe. Bak de uien tot ze zacht zijn.

3. Voeg de aardappelblokjes toe en bak ze tot ze goudbruin zijn.

4. Voeg de spekblokjes toe en bak ze tot ze knapperig zijn.

5. Voeg de eieren toe en bak ze tot ze goudbruin zijn.

6. Breng op smaak met zout en peper.

7. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de duivekater gedurende 15-20 minuten tot hij gaar is.

8. Serveer de duivekater met een salade of een stukje brood.

Eet smakelijk!

Duivekater

Geef een reactie

Schuiven naar boven