Drip taart

Drip taart is een heerlijke traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een taart met een laagje chocolade of karamel dat over de randen van de taart druipt. Het is een leuke manier om een gewone taart te pimpen en het is ook nog eens eenvoudig te maken. Hieronder volgt een recept voor een heerlijke drip taart.

Ingrediënten:

– 1 taartbodem
– 250 gram roomboter
– 250 gram poedersuiker
– 4 eieren
– 2 theelepels vanille extract
– 250 gram bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 eetlepels melk
– 200 gram chocolade of karamel

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Klop de boter en suiker in een kom tot een luchtig mengsel.

3. Voeg de eieren, vanille extract en melk toe en mix het geheel goed.

4. Voeg de bloem en bakpoeder toe en mix het geheel tot een glad beslag.

5. Vet de taartvorm in en giet het beslag erin.

6. Bak de taart in de oven gedurende 25-30 minuten.

7. Laat de taart afkoelen.

8. Smelt de chocolade of karamel in een pannetje op laag vuur.

9. Giet de gesmolten chocolade of karamel over de taart en laat het afkoelen.

10. Serveer de taart en geniet ervan!

Drip taart

Geef een reactie

Schuiven naar boven