Driekoningentaart

Driekoningentaart is een traditioneel gebak dat wordt gegeten tijdens de feestdagen van Driekoningen. Het is een heerlijke taart die gemaakt wordt met een kruimelige bodem, een vulling van amandelen, rozijnen en kaneel en een glazuur van poedersuiker. Deze taart is een heerlijke traktatie die iedereen zal smaken. Hieronder volgt het recept voor deze heerlijke Driekoningentaart.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem
– 125 gram boter
– 75 gram suiker
– 1 ei
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel kaneel
– 100 gram amandelen
– 100 gram rozijnen

Voor de glazuur:
– 200 gram poedersuiker
– 2 eetlepels melk

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, boter, suiker, ei, bakpoeder en kaneel in een kom. Kneed het deeg met je handen tot een soepel deeg.

3. Vet een springvorm in en druk het deeg in de vorm.

4. Verdeel de amandelen en rozijnen over het deeg.

5. Bak de taart in de oven gedurende 25-30 minuten.

6. Laat de taart afkoelen.

7. Meng de poedersuiker en melk in een kom tot een gladde glazuur.

8. Bestrijk de taart met de glazuur.

9. Laat de taart afkoelen en serveer.

Eet smakelijk!

Driekoningentaart

Geef een reactie

Schuiven naar boven