Draadjesvlees oma

Draadjesvlees oma is een heerlijk, traditioneel Nederlands gerecht dat al generaties lang wordt geserveerd. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit gehakt, uien, aardappelen en kruiden. Het is een heerlijke maaltijd die gemakkelijk te maken is en die iedereen zal smaken. Hieronder volgt het recept voor draadjesvlees oma.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 aardappelen, in blokjes
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de uien en knoflook toe. Bak de uien en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt tot het gaar is.

4. Voeg de aardappelblokjes toe en bak deze mee tot ze gaar zijn.

5. Voeg de kruiden toe en roer alles goed door elkaar.

6. Verdeel het gehaktmengsel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak het draadjesvlees oma gedurende 25 minuten.

7. Serveer het draadjesvlees oma met een salade of groente naar keuze.

Eet smakelijk!

Draadjesvlees oma

Geef een reactie

Schuiven naar boven