Doro wot

Doro wot is een traditionele Ethiopische stoofschotel die wordt gemaakt met kip, gekruide boter en een saus van tomaten, uien en knoflook. Het is een heerlijk gerecht dat wordt geserveerd met wat kikkererwten en wat gekookte rijst. Het is een eenvoudig gerecht dat eenvoudig te maken is en dat een heerlijke smaak heeft. Hier is een recept voor doro wot.

Ingrediënten:

– 2 kippenbouten

– 2 eetlepels gekruide boter

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 blik tomatenpuree

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel komijn

– 1 theelepel gemalen koriander

– 1 theelepel gemalen chilipeper

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel gemalen kardemom

– 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat

– 1/2 kopje kikkererwten

– 1 kopje gekookte rijst

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden.

2. Leg de kippenbouten in een ovenschaal en bestrijk ze met de gekruide boter.

3. Bak de kippenbouten in de oven gedurende 25 minuten.

4. Verwarm intussen een grote koekenpan op middelhoog vuur.

5. Voeg de ui, knoflook, tomatenpuree, kurkuma, komijn, koriander, chilipeper, zout, kardemom en nootmuskaat toe aan de pan en roer goed.

6. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken.

7. Voeg de kikkererwten toe aan de saus en laat nog 5 minuten zachtjes koken.

8. Haal de kippenbouten uit de oven en voeg ze toe aan de saus.

9. Laat de stoofschotel nog 10 minuten zachtjes koken.

10. Serveer de doro wot met wat gekookte rijst.

Doro wot

Geef een reactie

Schuiven naar boven