Donuts

Donuts zijn een heerlijk zoet gebakje dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Ze zijn lekker als ontbijt, snack of als dessert. In dit recept leer je hoe je zelf donuts kunt maken met een heerlijke glazuur. Je kunt de donuts ook versieren met verschillende toppings zoals gesuikerde noten, gesuikerde kokos of chocoladesnippers. Geniet van deze heerlijke donuts!

Ingrediënten:

– 500 gram bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 theelepels zout
– 2 eieren
– 75 gram suiker
– 75 gram boter
– 250 ml melk
– Olie voor het frituren

Glazuur:

– 200 gram poedersuiker
– 2 eetlepels melk
– 1 eetlepel boter

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kom.

2. Klop de eieren, suiker en boter in een andere kom tot een glad mengsel.

3. Voeg het eimengsel toe aan het bloemmengsel en meng goed.

4. Voeg de melk toe en kneed het deeg tot een soepel deeg.

5. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een dikte van ongeveer 1 cm.

6. Steek met een donutvorm of een glas rondjes uit het deeg.

7. Verwarm de olie in een pan en frituur de donuts goudbruin.

8. Laat de donuts afkoelen op een rooster.

9. Meng de ingrediënten voor het glazuur in een kom tot een glad mengsel.

10. Dip de donuts in het glazuur en laat het glazuur hard worden.

11. Versier de donuts met verschillende toppings naar keuze.

12. Geniet van je zelfgemaakte donuts!

Donuts

Geef een reactie

Schuiven naar boven