Doner

Doner is een heerlijk Turks gerecht dat bestaat uit gesneden vlees dat wordt geroosterd op een spit. Het wordt vaak geserveerd met salade, sauzen en brood. Het is een populaire snack in veel landen en een favoriet bij veel mensen. Hieronder volgt een recept voor doner dat je thuis kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels knoflookpoeder
– 2 eetlepels paprikapoeder
– 2 eetlepels komijnpoeder
– 2 eetlepels korianderpoeder
– 2 eetlepels zout
– 2 eetlepels peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de kipfilet in dunne plakjes.

3. Meng de olijfolie, knoflookpoeder, paprikapoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, zout en peper in een kom.

4. Voeg de kipfilet toe aan de kom en meng alles goed.

5. Leg de kipfilet op een bakplaat en zet deze in de oven.

6. Bak de kipfilet gedurende 15-20 minuten totdat het gaar is.

7. Haal de kipfilet uit de oven en laat het afkoelen.

8. Snijd de kipfilet in dunne plakjes en serveer met salade, sauzen en brood.

Eet smakelijk!

Doner

Geef een reactie

Schuiven naar boven