Dolmades

Dolmades zijn een heerlijk Grieks gerecht dat bestaat uit gevulde wijnbladeren. Ze zijn een populaire snack of bijgerecht, maar kunnen ook als hoofdgerecht worden geserveerd. Dolmades zijn een lekkere manier om rijst, groenten en kruiden te combineren. In dit recept worden de dolmades gevuld met een mengsel van rijst, ui, knoflook, komijn, koriander en citroensap. De dolmades worden gekookt in een saus van tomaten, ui, knoflook, komijn en oregano. Serveer de dolmades met een salade en een stukje feta voor een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten:

– 20 wijnbladeren
– 1 kopje rijst
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel koriander
– 2 eetlepels citroensap
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 kopje tomatenpuree
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel oregano
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.

2. Meng in een kom de rijst, ui, knoflook, komijn, koriander en citroensap. Breng op smaak met zout en peper.

3. Leg een wijnblad op een schoon werkvlak en plaats een lepel van het rijstmengsel in het midden. Vouw de bladeren dicht en druk de randen aan elkaar. Herhaal dit met de overige bladeren.

4. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui, knoflook, komijn en oregano toe. Bak de groenten 2-3 minuten.

5. Voeg de tomatenpuree toe en breng op smaak met zout en peper. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken.

6. Voeg de dolmades toe aan de saus en laat ze 10-15 minuten zachtjes koken.

7. Serveer de dolmades met een salade en een stukje feta.

Dolmades

Geef een reactie

Schuiven naar boven