Dolma

Dolma is een heerlijk gerecht uit de Turkse keuken. Het bestaat uit gevulde groenten, zoals paprika, tomaten, courgettes en aubergines, die gevuld zijn met een mengsel van rijst, kruiden en specerijen. Het is een heerlijk, gezond en veelzijdig gerecht dat je op verschillende manieren kunt bereiden. Hieronder volgt een recept voor dolma met kip.

Ingrediënten:

– 4 grote paprika’s

– 4 grote tomaten

– 2 courgettes

– 2 aubergines

– 500 gram kipfilet

– 2 uien, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 kopje rijst

– 1 theelepel komijn

– 1 theelepel koriander

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 1/2 kopje water

– 1/2 kopje olijven

– 1/2 kopje pijnboompitten

– 1/2 kopje fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Was de paprika’s, tomaten, courgettes en aubergines en snijd de bovenkanten eraf.

3. Verwijder de zaadjes en het vruchtvlees van de groenten en leg ze op een bakplaat.

4. Bak de groenten in de oven gedurende 15 minuten.

5. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook gedurende 5 minuten.

6. Voeg de kipfilet toe en bak deze gedurende 5 minuten.

7. Voeg de rijst, komijn, koriander, paprikapoeder, zout en peper toe en bak alles gedurende 2 minuten.

8. Voeg het water toe en laat het mengsel 10 minuten koken.

9. Voeg de olijven, pijnboompitten en peterselie toe en roer alles goed door elkaar.

10. Verdeel het kipmengsel over de gebakken groenten en vouw de bovenkanten van de groenten naar binnen.

11. Bak de dolma’s in de oven gedurende 20 minuten.

12. Serveer de dolma’s warm met wat yoghurt en verse kruiden.

Dolma

Geef een reactie

Schuiven naar boven