Dim sum

Dim sum is een traditionele Chinese maaltijd die bestaat uit kleine gerechten die worden geserveerd in kleine mandjes. Het is een populaire maaltijd die vaak wordt geserveerd als brunch of als snack. In dit recept zullen we een traditionele dim sum maken met gebakken garnaalballetjes, gebakken bamboescheuten en gebakken siu mai.

Ingrediënten:

– 200 gram garnaalballetjes
– 200 gram bamboescheuten
– 200 gram siu mai
– 2 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels rijstwijn
– 2 eetlepels sesamolie
– 2 eetlepels gemberpoeder
– 2 eetlepels knoflookpoeder
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng de sojasaus, rijstwijn, sesamolie, gemberpoeder, knoflookpoeder, suiker en zout in een kom.

3. Voeg de garnaalballetjes toe aan de kom en meng alles goed.

4. Leg de garnaalballetjes op een bakplaat en zet deze in de oven. Bak de garnaalballetjes gedurende 10 minuten.

5. Voeg de bamboescheuten toe aan de kom met marinade en meng alles goed.

6. Leg de bamboescheuten op een bakplaat en zet deze in de oven. Bak de bamboescheuten gedurende 10 minuten.

7. Voeg de siu mai toe aan de kom met marinade en meng alles goed.

8. Leg de siu mai op een bakplaat en zet deze in de oven. Bak de siu mai gedurende 10 minuten.

9. Serveer de gebakken garnaalballetjes, bamboescheuten en siu mai met wat extra sojasaus.

Eet smakelijk!

Dim sum

Geef een reactie

Schuiven naar boven